среда, 18 ноября 2015 г.

Про права людини за допомогою документального кіно

Центральна міська бібліотека Добропілля вже не вперше приймає Мандрівний фестиваль DOCUDAYS UA. В цьому році ми стартували 17 листопада. Разом з учнями 9-го класу працівники бібліотеки переглянули фільм «Медик іде останньою».  Це фільм української режисерки Світлани Шимко про харизматичну і безстрашну лікарку-волонтерку, яка рятувала життя людей під час Майдану, та за покликом серця відправляється у зону бойових дій на сході України.  Про її подальшу долю нічого не відомо.
Після 26 хвилин знайомства з головною героїнею, ми з глядачами намагались з’ясувати пріоритети життя людини, зважити такі поняття, як «ціна життя» і «цінності життя», і що було головним для героїні в цій історії.
Відверто зізнатися, враження від бесіди неоднозначні. Начебто і фільм сподобався, і головний посил зрозумілий, та учасникам дискусії складно аргументувати свій вибір, непросто сформулювати думку та відстояти свою точку зору.  
Чи то присутність викладача давалась взнаки, чи то колективний розум захопив голови учнів, але бесіда проходила в спокійній беземоційній атмосфері. Бібліотекарі ще раз переконались у правильності свого рішення про створення «Кіноклубу Docudays UA "ГороDOC" при Центральній міській бібліотеці м. Добропілля».
Наш «ГороDOC» - це дискусійний кіноклуб для молоді. Головна мета якого - не змусити полюбити документальне кіно, а навчити молодь бути особистістю, не підкорюватись стадним інстинктам, а мати свою думку і відстоювати її, навіть якщо вона протилежна до більшості, аналізувати, відчувати, думати… І документальні фільми від Docudays UA нам в цьому допоможуть.
Зараз, під час «Мандрівного…», ми придивляємось до наших глядачів, які згодом стануть постійними членами кіноклубу, відкриття якого плануємо провести в рамках Всеукраїнського тижня права, що проходитиме з 7 по 12 грудня. З точною датою ще не визначились, але неодмінно повідомимо, слідкуйте за новинами на нашому сайті http://dobro-biblio.ucoz.ru/ та не забудьте завітати до Центральної бібліотеки 3 грудня о 12:00, на вас чекає стрічка польського режисера Міхала Щесняка «Точка відліку».

До зустрічіJ

Комментариев нет:

Отправить комментарий