вторник, 14 апреля 2015 г.

Світ фантастики Дяченків (Сергію Дяченку - 70)

14 квітня 1945 народився Сергій Дяченко, в минулому лікар, психіатр і кандидат біологічних наук, нині - письменник-фантаст (пише в співавторстві з дружиною, Мариною Дяченко-Ширшова). На відміну від дружини, яка почала писати вже в чотири роки, його шлях до літератури був тернистим.
Народився в Києві, закінчив Київський медичний інститут у 1966 році, працював лікарем-психіатром. У 1972 році закінчив аспірантуру при АМН УРСР, став кандидатом біологічних наук. Але шлях науки не сильно приваблював, тому Сергій шукав себе далі і поступив у ВДІК на сценарний факультет. У 1989 році закінчив ВДІК, зайнявся роботою за фахом.  
Член Союзу кінематографістів СРСР з 1987 року, Союзу письменників СРСР з 1983 року. Автор багатьох сценаріїв художніх і документальних фільмів, лауреат низки міжнародних премій в області кіно, лауреат Державної премії України.
У 1993 році Сергій та Марина Дяченки стали подружжям. З тих пір і до теперішнього часу пишуть в співавторстві, в основному в жанрі фантастики. У співавторстві вони написали 26 романів, сотні повістей та оповідань, видали понад 170 авторських книг (включаючи переклади на інші мови, перевидання) загальним тиражем в мільйони екземплярів, стали лауреатами більше 80 українських, російських та міжнародних літературних премій.
На загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» в Глазго (Шотландія) голосуванням представників 24 країн визнані кращими письменниками-фантастами Європи.


В Центральній бібліотеці Добропілля у розділі «фантастика» романи Дяченків не залежуються. Якщо ви ще не встигли познайомитись з фантастичними історіями цього творчого тандему, поспішайте, ми знаємо чим вас зацікавити.




Більше про життя та творчість подружжя Дяченків дізнайтесь за посиланнями


Комментариев нет:

Отправить комментарий