пятница, 11 мая 2012 г.

СІМ'Я – СВІТ ЗАДУМАНИЙ БОГОМ

Дитячий Театр "Берегиня" 
"У колі дружної родини"

В цьому 2012 році, жаркий та теплий травень не перестає нас веселити та радувати своїми святами, крім таких великих свят як 1 травня та 9 травня в цьому місяці ми відзначаємо ще дуже важливі свята Міжнародний день матері та Міжнародний день родини.
Отже, День матері відзначається у багатьох Європейських країнах в друге воскресіння травня (США, Канаді, Китаї та Японії (Mother's Day), і припадає в цьому  році на 13 травня.
Історія Дня матері така. У 1907 році молода американка Анна Джервіс (Anna Jarvis) із Західної Вірджинії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам'ять про свою матір, яка передчасно пішла з життя. Анна писала листи до державних установ, законодавчі органи, видатним особам з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.
Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія першим визнав День матері як офіційного свята. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного з нас мама - найголовніша людина.
Другим Міжнародним святом ставши для нашої країни теж відомим – є Міжнародний день родини (сім'ї) – відзначається 15 травня.
Міжнародний день родини (International Day of Families) заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році. Встановлення цього дня ставить за мету звернути увагу громадськості країн на численні проблеми сім'ї. На думку Генерального секретаря ООН, коли зневажаються основні права однієї сім'ї - єдність всієї людської сім'ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.
Сім'я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної наступності поколінь, чинником стабільності та розвитку. Завдяки родині міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.
Безумовно, День матері та День родини - це зворушливі свята, тому що всі ми з дитинства і до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своїх батьків, які все зрозуміють, пробачать, завжди пожаліють і будуть самовіддано любити незважаючи ні на що.

Тому відзначаючи ці два свята в нашому читальному залі була створена виставка – перегляд під назвою «Сім'я – світ задуманий Богом» з метою привернути увагу читача до проблем у родинах, як їх помітити та подолати, адже родина - це маленький світ кожної людини, який складається у великий та прекрасний всесвіт.
Родина для кожної країни і для нашої неньки України важлива складова частина кожної держави,  усе чому вчать наші батьки складає нашу історію, культуру народу та традиції, а також душу та серце людини, бо як сказали наші святі «Родина – це мала Церква», і якщо вона багата на духовні якості то багата твоя країна, і немає вона розділу.
Хоружий Т.М. - бібліотекар  
Добропільської ЦМБ

Комментариев нет:

Отправить комментарий